Yogastijlen

Yin Yoga  &  Sri Sri Yoga in Nieuwkuijk


Yin Yoga en Sri Sri Yoga zijn twee verschillende yogastijlen met unieke eigenschappen en voordelen.

Yin Yoga is een langzame yogastijl waarbij je houdingen enkele minuten per keer vasthoudt. De focus van Yin Yoga ligt op het strekken van het bindweefsel in het lichaam, zoals ligamenten, pezen en fascia, in plaats van de spieren. Yin Yoga-houdingen zijn typisch passief en worden op de grond gedaan.

Sri Sri Yoga daarentegen is een meer dynamische yogastijl die beweging, ademhalingsoefeningen en meditatie omvat. Sri Sri Yoga is ontwikkeld door Sri Sri Ravi Shankar, een spiritueel leider en oprichter van de Art of Living Foundation. De oefening is ontworpen om lichaam, geest en emoties in balans te brengen. Sri Sri Yoga staat bekend om zijn stress verlagende voordelen en wordt vaak gebruikt als aanvullende therapie voor aandoeningen zoals angst, depressie en hoge bloeddruk. Sri Sri Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus.

Samengevat, Yin Yoga en Sri Sri Yoga zijn twee verschillende yogastijlen met unieke eigenschappen en voordelen. Yin Yoga is een langzame beoefening gericht op het strekken van het bindweefsel in het lichaam, terwijl Sri Sri Yoga een dynamische beoefening is die beweging, ademhalingsoefeningen en meditatie omvat, met de nadruk op het balanceren van lichaam, geest en emoties.

Like a flower bud, human life has the potential to blossom fully. Blossoming of human potential to fullness is Yoga.

- - Gurudev Sri Sri Ravi Shankar